Sektor impor sareng ékspor Cina masih nyanghareupan langkung teu pasti dina 2021

[Wartawan jaringan global Global Times Ni Hao] dina dua sasih mimiti 2021, impor sareng ékspor Tiongkok ngagentoskeun awal anu saé, sareng data paningkatan taun-taun anu langkung saé jauh ngalangkungan ekspektasi pasar. Skala impor sareng ékspor henteu ngan ukur jauh ngaleuwihan periode anu sami taun kamari, tapi ogé naékkeun sakitar 20% dibandingkeun sareng période anu sami dina 2018 sareng 2019 sateuacan wabah éta. Puncak pneumonia coronavirus Cina, anu dianalisis soré 8 April, percaya yén ti saprak taun ka tukang, Cina parantos ngalakukeun sababaraha kawijakan konvensional ngeunaan perdagangan luar negeri, nyanghareupan pangaruh wabah pneumonia makuta anyar. Éta parantos maénkeun peran penting dina ngirangan biaya, nyegah résiko, nempatkeun pesenan sareng mekarkeun pasar pikeun perusahaan perdagangan domestik sareng luar negeri. Gao Feng nyatakeun yén ku usaha babarengan pamaréntah, perusahaan sareng industri, perdagangan luar negeri Cina dimimitian sacara hadé dina kuartal kahiji, anu mangrupikeun hasil tina peran anu ditangtoskeun ku pasar dina alokasi sumberdaya sareng peran anu langkung saé dilakukeun ku pamaréntah.

Nembe, Menteri Perdagangan ngayakeun survey kuesioner ngeunaan langkung ti 20000 perusahaan perdagangan luar negeri domestik. Numutkeun kana hasil, pesenan di tangan perusahaan parantos ningkat dibandingkeun sareng taun kamari. Kira-kira satengah tina perusahaan mikir yén réduksi pajak, potongan harga pajak ékspor, fasilitasi perdagangan sareng langkah-langkah kawijakan sanésna ngagaduhan rasa akusisi anu kuat.

Dina waktos anu sami, perusahaan ogé ngagambarkeun yén masih aya seueur faktor anu teu stabil sareng teu pasti dina ngembangkeun perdagangan luar negeri taun ayeuna, sareng aya résiko sapertos teu pasti kaayaan epidemi, henteu stabilitas ranté pasokan ranté industri internasional sareng pajeulitna lingkungan internasional. Éntitas mikro perusahaan ogé nyanghareupan sababaraha kasusah sareng tantangan. Salaku conto, harga pengiriman barang dilayang-layang dina tingkat tinggi, kurangna kapasitas transportasi sareng faktor sanés mangaruhan perusahaan nampi pesenan; harga bahan baku naék, janten naékna biaya produksi; kasusah tanaga gawé di sababaraha daérah masih langkung kawéntar. Salaku réspon, Gao Feng nekenkeun, "kami bakal merhatoskeun pisan kana pamekaran kaayaan anu aya hubunganana, ngajaga kontinuitas, stabilitas sareng kelestarian kabijakan, sareng ningkatkeun kabijakan perdagangan anu aya hubunganana."

 


Pos waktos: Apr-12-2021