Impor sareng ékspor Tiongkok dina dua bulan kahiji taun ieu jauh teuing ti payun pasar

Kinerja impor sareng ékspor Tiongkok dina dua bulan kahiji taun ieu jauh ngaleungitkeun ekspektasi pasar, utamina ti saprak 1995, numutkeun data anu dikaluarkeun ku Administrasi Umum Bea Cukai tanggal 7 Maret. Salaku tambahan, perdagangan Cina sareng mitra dagang utama parantos ningkat sacara signifikan, nunjukkeun yén integrasi Cina sareng ékonomi dunya parantos langkung jero. Reuters ngalaporkeun yén Cina hasil ngendalikeun wabah éta, sareng paréntah pikeun bahan anti épidemi di mancanagara diteruskeun. Palaksanaan langkah-langkah isolasi bumi di seueur nagara nyababkeun timbulna paménta pikeun barang konsumén domestik sareng éléktronik, anu nyababkeun dibukaan perdagangan luar negeri Cina di 2021. Nanging, Administrasi Umum bea cukai ogé nunjukkeun yén kaayaan ékonomi dunya nyaéta rumit sareng parah, sareng perdagangan luar negeri Cina masih panjang jalanna.

Tingkat pertumbuhan ékspor panggancangna saprak 1995

Numutkeun data Administrasi Umum bea cukai, total nilai impor sareng impor perdagangan barang Cina dina dua bulan kahiji taun ieu nyaéta 5,44 triliun yuan, paningkatan 32,2% dibanding periode anu sami taun kamari. Diantarana, ékspor nyaéta 3,06 triliun yuan, dugi 50,1%; impor éta 2,38 triliun yuan, naek 14,5%. Nilai éta dikuarkeun dina dolar AS, sareng total nilai impor sareng ékspor Cina parantos ningkat ku 41,2% dina dua bulan sateuacanna. Diantarana, ékspor ningkat 60,6%, impor ningkat 22,2%, sareng ékspor ningkat 154% dina bulan Fébruari. AFP negeskeun dina laporan na yén éta mangrupikeun tingkat pertumbuhan panggancangna dina pangalaman ékspor Cina ti 1995.

ASEAN, EU, Amérika Serikat sareng Jepang mangrupikeun opat mitra dagang utama di Cina ti Januari dugi ka Fébruari, kalayan tingkat pertumbuhan perdagangan masing-masing 32,9%, 39,8%, 69,6% sareng 27,4% dina RMB. Numutkeun ka Administrasi Umum bea cukai, ékspor Cina ka Amérika Serikat jumlahna 525,39 milyar yuan, naek 75,1 persén dina dua bulan sateuacanna, sedengkeun surplus perdagangan sareng Amérika Serikat 33,44 milyar yuan, paningkatan 88,2 persen. Dina période anu sami taun ka tukang, impor sareng ékspor antara Cina sareng Amérika Serikat turun 19,6 persen.

Sacara umum, skala impor sareng ékspor Tiongkok dina dua bulan kahiji taun ieu henteu ngan ukur jauh ngalangkungan période anu sami taun kamari, tapi ogé naékkeun sakitar 20% dibandingkeun sareng periode anu sami di 2018 sareng 2019 sateuacan wabah éta. Huojianguo, wakil présidén Asosiasi Panilitian Organisasi Perdagangan Dunya Cina, nyarioskeun waktos global dina 7 Maret yén impor sareng ékspor Cina nyusut dina dua bulan kahiji taun ka tukang kusabab pangaruh wabah éta. Dumasar kana basa anu kawilang rendah, data impor sareng ékspor taun ayeuna kedah gaduh kinerja anu saé, tapi data anu dikaluarkeun ku Administrasi Umum pabeayaan masih jauh ti anu diarepkeun.

Ékspor Cina melonjak dina dua bulan mimiti taun ieu, nunjukkeun permintaan global anu kuat pikeun barang-barang pabrik, sareng diuntungkeun tina turunna basa kusabab stagnasi ékonomi dina période anu sami taun kamari, saur analisis Bloomberg. Administrasi Umum Bea Cukai percaya yén impor perdagangan luar negeri Cina sareng pertumbuhan ékspor dina dua bulan kahiji jelas, "henteu lemah dina usum-musim", anu neraskeun rebound gancang ti Juni taun kamari. Diantarana, kanaékan paménta asing anu disababkeun ku pamulihan produksi sareng konsumsi di ékonomi Éropa sareng Amérika parantos nyababkeun tumuhna ékspor Cina.

Kanaékan signifikan dina impor bahan baku utama

Ékonomi domestik parantos pulih teras-terasan, sareng PMI industri manufaktur aya dina garis kamakmuran sareng layu salami 12 bulan. Perusahaan langkung optimis ngeunaan ekspektasi ka hareup, anu ngamajukeun impor sirkuit terpadu, produk sumber énergi sapertos sirkuit terintegrasi, bijih beusi sareng minyak atah. Nanging, fluktuasi drastis harga komoditas internasional di antara sababaraha kategori ogé nyababkeun parobihan anu signifikan dina harga volume komoditi ieu nalika Cina ngimpor aranjeunna.

Numutkeun data Administrasi Umum bea cukai, dina dua bulan kahiji taun ieu, Cina ngimpor 82 juta ton bijih besi, paningkatan 2,8%, harga impor rata-rata 942,1 yuan, naék 46,7%; minyak atah impor ngahontal 89,568 juta ton, paningkatan 4,1%, sareng harga impor rata-rata 2470,5 yuan per ton, turun 27,5%, ngahasilkeun turunna 24,6% dina total jumlah impor.

Tegangan suplai chip global ogé mangaruhan Cina. Numutkeun ka Administrasi Umum bea cukai, Cina ngimpor 96,4 milyar sirkuit terintegrasi dina dua bulan kahiji taun ieu, kalayan nilai total 376,16 milyar yuan, kalayan paningkatan anu signifikan 36% sareng 25,9% dina jumlah sareng jumlah dibandingkeun sami jaman taun kamari.

Dina hal ékspor, kusabab kanyataan yén wabah global henteu acan bitu dina période anu sami taun ka tukang, ékspor alat-alat médis sareng alat-alat di Cina dina dua bulan kahiji taun ieu 18,29 milyar yuan, paningkatan anu signifikan 63,8% dibandingkeun sareng période anu sami taun kamari. Salaku tambahan, kusabab Cina mingpin kendali épéktip pikeun COVID-19, pamulihan sareng produksi telepon sélulér saé, sareng ékspor telepon sélulér, alat-alat rumah tangga sareng mobil parantos naék pisan. Diantarana, ékspor ponsel naék 50%, sareng ékspor peralatan bumi sareng mobil masing-masing ngahontal 80% sareng 90%.

Huojianguo dianalisis dugi ka jaman global yén ékonomi Cina terus ningkat, kapercayaan pasar disimpen sareng produksi perusahaan positip, janten pengadaan bahan baku konci saé pisan ningkat. Salaku tambahan, kusabab kaayaan wabah di luar nagari masih nyebar sareng kapasitasna henteu tiasa disimpen deui, Cina teraskeun peran basa manufaktur global, nyayogikeun dukungan anu kuat pikeun pamulihan wabah global.

Kaayaan éksternal masih kénéh surem

Administrasi Umum Adat istiadat Cina yakin yén perdagangan luar negeri Cina parantos dibuka salami dua bulan ka tukang, anu parantos ngamimitian mimiti saé sataun. Survei nunjukkeun yén pesenan ékspor perusahaan ékspor Cina parantos ningkat dina sababaraha taun terakhir, nunjukkeun ekspektasi optimis kana kaayaan ékspor dina 2-3 bulan ka payun. Bloomberg yakin yén ékspor booming Cina ngabantosan panyokong Tiongkok tina wabah bentuk V sareng ngajantenkeun Cina hiji-hijina nagara berkembang di ékonomi utama dunya di 2020.

Dina 5 Maret, laporan karya pamaréntah nyatakeun yén target pertumbuhan ékonomi Cina pikeun 2021 diatur langkung ti 6 persén. Huojianguo nyarios yén ékspor Tiongkok ningkat sacara signifikan dina dua bulan sateuacanna kusabab kanyataan yén ékspor dilebetkeun kana PDB, ngabentuk pondasi anu kuat pikeun ngahontal tujuan sataun pinuh.

Puma radang paru-paru coronavirus ogé sumebar sacara global, sareng faktor anu teu stabil sareng teu pasti dina kaayaan internasional beuki ningkat. Kaayaan ékonomi dunya rumit sareng parah. Perdagangan luar negeri China masih terus tumuh. Huweijun, diréktur ékonomi Cina di Macquarie, lembaga kauangan, prédiksi pertumbuhan ékspor Tiongkok bakal laun dina sababaraha sasih payun taun ieu nalika nagara-nagara maju mimiti ngahanca produksi industri.

"Faktor anu mangaruhan ékspor Tiongkok panginten nyaéta saatos kaayaan wabah sacara épéktip dikontrol, kapasitas global disimpen deui sareng ékspor Cina tiasa kalem." Analisis Huojianguo nyarios yén salaku nagara manufaktur pangageungna pikeun dunya 11 taun berturut-turut, ranté industri Cina lengkep sareng épisiénsi produksi anu kompetitif moal ngajantenkeun ékspor Cina turun naek sacara signifikan dina 2021.


Pos waktos: Apr-12-2021