Analisis sareng ramalan kaayaan impor sareng ékspor Cina di 2021

Dina skenario tolok ukur yén wabah global aya dina kakendali, ékonomi dunya laun laun, sareng ékonomi Cina naék sacara tetep, diperkirakeun yén impor sareng ékspor Cina dina 2021 sakitar 4,9 triliun dolar AS, kalayan sataun-taun kamekaran sakitar 5,7%; diantarana, ékspor totalna sakitar 2,7 triliun dolar AS, kalayan pertumbuhan sataun ka taun sakitar 6,2%; total impor bakal janten sakitar 2,2 triliun dolar AS, kalayan pertumbuhan sataun-ka-taun sakitar 4,9%; sareng surplus perdagangan sakitar 5% 76,6 milyar dolar AS. Dina skénario anu optimis, ékspor sareng impor pertumbuhan Cina di 2021 ningkat masing-masing 3,0% sareng 3,3% dibandingkeun sareng skénario tolok ukur; dina skénario pesimis, ékspor sareng impor pertumbuhan Cina di 2021 turun masing-masing 2,9% sareng 3,2% dibandingkeun sareng skénario tolok ukur.

Dina taun 2020, ukuran kontrol pneumonia coronavirus Cina anu épéktip, sareng perdagangan luar negeri Cina mimiti diteken, sareng tingkat pertumbuhan naék taun ka taun. Volume ékspor dina 1 dugi ka Nopémber ngahontal pertumbuhan positip 2,5%. Di 2021, pertumbuhan impor sareng ékspor Cina masih kénéh nyanghareupan kateupastian.

Di hiji sisi, panawaran vaksin bakal nyumbang kana pamulihan ékonomi global, indéks paréntah ékspor anyar dipiharep bakal ningkat, sareng panandatanganan perjanjian kemitraan ékonomi komprehensif régional (RCEP) bakal ngagancangkeun integrasi perdagangan antara Cina sareng nagara tatangga na; di sisi anu sanésna, gelombang perlindungan perdagangan di nagara maju henteu ngaleungitkeun, sareng wabah luar negeri terus ferment, anu tiasa mangaruhan négatip kana pertumbuhan perdagangan Cina.


Pos waktos: Apr-12-2021